• صفحه اصلی
    • سایت های مرتبط
    • نقشه سایت
    • تماس با ما
    • مدیریت
      • معاونت فنی
        • اداره تولیدات گیاهی
          • واحد زراعت
          • واحد باغبانی
          • واحد حفظ نباتات
          • واحد مکانیزاسیون
        • اداره امور تولیدات دامی
          • واحد امور دام
          • واحد طیور
          • واحد شیلات
        • اداره امور فنی و زیربنایی
          • واحد آب و خاک
          • واحد صنایع کشاورزی
      • اداره فنی تکنولوژی
      • اداره آموزش و ترویج
      • طرح و برنامه
      • معاونت اداری مالی
        • اداره امور اداری
        • اداره امور مالی
        • واحد حقوقی
        • واحد تحول اداری
      • اداره طرح و برنامه
        • واحد تسهیلات بانکی
        • واحد برنامه و بودجه
        • واحد آمار و اطلاعات
      • اداره تنظیم بازار
      • اداره آموزش و ترویج کشاورزی
      • اداره بازرسی و ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
      • اداره امور اراضی
      • اداره حراست
      • دفتر نمایندگی ولی فقیه
      • واحد روابط عمومی
    • درباره ما
    • گالری تصاویر
    JUX Mega Menu - модуль joomla Видео
منوی سایت
    • صفحه اصلی
    • سایت های مرتبط
    • نقشه سایت
    • تماس با ما
    • مدیریت
      • معاونت فنی
        • اداره تولیدات گیاهی
          • واحد زراعت
          • واحد باغبانی
          • واحد حفظ نباتات
          • واحد مکانیزاسیون
        • اداره امور تولیدات دامی
          • واحد امور دام
          • واحد طیور
          • واحد شیلات
        • اداره امور فنی و زیربنایی
          • واحد آب و خاک
          • واحد صنایع کشاورزی
      • اداره فنی تکنولوژی
      • اداره آموزش و ترویج
      • طرح و برنامه
      • معاونت اداری مالی
        • اداره امور اداری
        • اداره امور مالی
        • واحد حقوقی
        • واحد تحول اداری
      • اداره طرح و برنامه
        • واحد تسهیلات بانکی
        • واحد برنامه و بودجه
        • واحد آمار و اطلاعات
      • اداره تنظیم بازار
      • اداره آموزش و ترویج کشاورزی
      • اداره بازرسی و ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات
      • اداره امور اراضی
      • اداره حراست
      • دفتر نمایندگی ولی فقیه
      • واحد روابط عمومی
    • درباره ما
    • گالری تصاویر
    JUX Mega Menu - модуль joomla Видео

منوی اصلی

  • اخبار
  • حوزه نمایندگی ولی فقیه
  • ایثارگران
  • مراکز خدمات
  • کیلینیک های گیاه پزشکی
  • خدمات الکترونیکی کارکنان
  • محصولات شهرستان
    • جهاد
  • انتصابات
  • اطلاعیه ها
  • آرشیو
JUX Mega Menu - модуль joomla Видео

گواهینامه ها

                                                                                                                                             

 

غلامعباس زارعی فر
        سرپرست مدیریت جهاد كشاورزی شهرستان ارسنجان
تلفن:43522510

http://arsanjan-fajo.ir

https://agritak.ir/agri-arsenjan

agri.arsanjan

 

 

نظرسنجی

    از چه طریق با سایت ما آشنا شدید؟

واحد حفظ نباتات

  • چاپ
  • ایمیل
توضیحات
منتشر شده در 03 خرداد 1395
بازدید: 6778

 

 بقایای آفت کشها در  مواد غذایی

منبع:آفتکشهای شیمیایی و مکانیزم اثرآنان،جورجن استرنسن

 مترجم: رضیه امینی کارشناس ارشد باغبانی- مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان

بقایای آفتکشها در غذا به عنوان یک فاکتور ریسک مهم سلامت جامعه طبقه بندی می شوند. گری و گراهام (1995) با اقتباس از مقاله زیلبرمن و همکاران (1991) استدلال کردند که اعمال روشهای بسیار دقیق و محدود ساز در مصرف آفتکش ها باعث افزایش شدید قیمت سبزیجات و در نتیجه، باعث بیماریهای بیشتری بدلیل سوء تغذیه می شوند. براس- آمس و همکاران (1990) نیز رویکرد مشابه را داشتند. البته کشاورزی ارگانیک باعث چالش دراین نگرش شده است و آستانه باقیمانده آفت کشها ممکن است نقش مهمی در جنگ تجارت ایفا کند. بنابراین  همگام با سایر دلایل، بقایای آفت کشها در غذا، در اکثریت کشورها مشمول قوانین جدی می باشند و اجرای قوانین دقیق، یک روش کاهش مصرف این مواد شیمیایی سمی به شمار می روند. غالباً مسئولان امر، زمانیکه اصول مطلوب کشاورزی (GAP) رعایت شده است حداکثر آستانه مجاز (آستانه تحمل) آفتکش ها در مواد غذایی را بر اساس اطلاعات سم شناسی و یا بر اساس سطح مورد انتظار بقایای آفت کش، تعیین می کنند. GAP به عنوان اصول و روشهای توصیه شده بوسیله مسئولان کشاورزی یک کشور تعریف می شود. برداشت قابل قبول روزانه (ADI) یک مفهوم کلیدی برای تعیین سطح آستانه بقایای آفت کش ها محسوب می شود.

طبقه بندی سمیت آفتکشها:سازمان سلامت جهانی (WHO) و سایر سازمانهای ملی و بین المللی، طبقه بندی آفتکشها را بر اساس سمیت حاد انجام می دهند. این عبارت بر اساس LD50 موش صحرایی (دز کشنده در 50درصد  جمعیت) و آزمایشات پوستی و گوارشی تعریف می شوند. مایعات از جامدات و همچنین سمیت پوستی از سمیت گوارشی خطرناک تر است. در این شرایط لیست عباراتی که سطح خطر را تعریف می کنند، (عبارت ریسک یا R ) مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال: R22 = در صورت خوردن، خطرناک است. R28= در صورت خوردن بسیار سمی است. R62= احتمال ریسک اختلال باروری، Ia شدیداً خطرناک، Ib بسیار خطرناک، II خطر متوسط، III کمی خطرناک

طبقه بندی سرطان زایی:غالباً سرطان زایی بر اساس عبارات کاملاً تعریف شده بر مبنای شواهد دقیق (و نه پتانسیل سرطان زاها) طبقه بندی می شود. یک ماده با پتانسیل بسیار کم و تایید شده به عنوان سرطان زا نظیر آمیترول همراه با مواد بسیار سمی ( افلاتوکسین) طبقه بندی می شود: گروه 1: ماده مورد نظر برای انسان سرطان زا است، گروه 2A: ماده مورد نظر احتمالاً برای انسان سرطان زا است، گروه 2B: ممکن است ماده مورد نظر برای انسان سرطان زا باشد، گروه 3: ماده مورد نظر به عنوان سرطان زا برای انسان طبقه بندی نشده است،گروه 4: ماده مورد نظر احتمالاً برای انسان سرطان زا نیست.

براس- آمس و همکاران (1990)  در دانشگاه کالیفرنیا، پیش گام در توسعه روشهای درون شیشه ای برای کشف مواد سرطان زا بودند. روش آنها بعنوان آزمون آمس شناخته می شود. آنها نتیجه گرفتند که 99/99 درصد  آفت کشها (بر اساس حجم) در رژیم غذایی آمریکا، مواد شیمیایی هستند که گیاهان برای دفاع از خود تولید می کنند.  هر آمریکایی  در روز تقریباً 5/1 گرم آفت کش طبیعی مصرف می کند که 000/10 برابر بیش از بقایای آفتکشهای مصنوعی است که هر فرد در طول روز مصرف می کند. 52 آفتکش طبیعی در آزمایشات سرطان جانوری با دز بالا آزمایش شدند و 27 مورد از آنان برای جوندگان سرطان زا بودند.این ترکیبات سرطان زا در بسیاری از مواد غذایی رایج و پر مصرف، وجود دارند. آنها نتیجه گرفتند که مواد شیمیایی طبیعی و مصنوعی تأثیر یکسان در آزمایشات سرطان جانوری نداشتند و بنابراین ریسک مقایسه ای بقایای آفتکشهای مصنوعی همانند آفتکشهای طبیعی، معنی دار نیست. به طور مثال تنها در کلم 49 آفت کش طبیعی از 6 گروه شیمیایی مختلف وجود دارد که شامل گلوگوزینولاتها، ایندول گلوگوزینولاتها، ایزوتیوسیانات ها، سیانیدها،  ترپن ها و فنولها هستند. روش پخت غذا که باعث تولید مواد سوخته شودیک منبع مهم سرطان زاهای بالقوه برای جوندگان است. قهوه برشته شده حاوی 826 نوع از 990 ماده شیمیایی فرّار شناخته شده است و از 22 مورد آنان که به طور گسترده آزمایش شده اند 16 مورد در جوندگان سرطان زا هستند. یک فنجان قهوه حاوی 10 میلی گرم مواد سرطان زا است. با این وجود قهوه باعث سرطان در انسان نمی شود. انسانها و موش صحرایی بدلیل پلی فاژبودن(چند خوار) دارای آنزیم های سم زدایی بهتری نسبت به بسیاری از گوشت خواران می باشند. یک انسان هر روز بیش از یک گرم آفتکش های طبیعی نظیر آلکالوییدها، روغن خردل، ترپنوییدهای سمی و ... مصرف می کند. مصرف گوشت سرخ شده که حاوی بسیاری مواد جهش زا و سرطان زا است از اشتباهات انسان است، حتی از این بدتر، قراردادن اگاهانه بافت شش در معرض دودهای سمی است که حاوی آلکالوییدها بویژه نیکوتین و ترکیبات سرطان زا شامل بنزوپیرن می باشند. سم زدایی بقایای آفتکش های مصنوعی در غذا که بیش از  یک میلی گرم در روز است از طریق مسیرهای متعدد و همانند مسیرهایی که برای سموم طبیعی استفاده می شوند، انجام می گیرد. مهمترین واکنش های تبدیل زیستی، شامل گانژوگه شدن، اکسیداسیون و هیدرولیز می باشند.

نتيجه گيري: آگاهي عمومي از تأثيرات جانبي منفي و احتمالي توليد و استفاده از آفت كش ها منجر به مسئوليت پذيري بیشتر از جانب صنايع شيميايي و توجه بيشتر از جانب كشاورزان و اجرای سیاست های قانون گذاری دقيق تر شده است. البته نباید این نکته را فراموش کرد که آفتکش  ها به عنوان ابزارهاي مهم در توليد غذا و كنترل بيماري هاي ناشي از حشرات،  زندگی بشر را به طور گسترده ای بهبود داده اند.

  • قبلی
  • بعدی

نظر خود را اضافه کنید.

    0
    شرایط و قوانین.
    • نظرات

    نظرات

    • مرتب کردن بر اساس قدیمی ترین در ابتدا
    • مرتب کردن بر اساس جدید ترین در ابتدا
    • اشتراک در RSS
    • هیچ نظری یافت نشد

    چسبانده شده ها

    محبوب ها

    حدیث هفته

      

    پيامبر خدا (ص)فرمود:

    هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود.

    آمار بازدیدکنندگان سایت

    امروز149
    دیروز202
    هفته1383
    ماه934
    کل بازدیدکنندگان274826

    شنبه, 15 بهمن 1401 19:33

    واحد حفظ نباتات

    • چاپ
    • ایمیل
    توضیحات
    منتشر شده در 03 خرداد 1395
    بازدید: 6778

     

     بقایای آفت کشها در  مواد غذایی

    منبع:آفتکشهای شیمیایی و مکانیزم اثرآنان،جورجن استرنسن

     مترجم: رضیه امینی کارشناس ارشد باغبانی- مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان

    بقایای آفتکشها در غذا به عنوان یک فاکتور ریسک مهم سلامت جامعه طبقه بندی می شوند. گری و گراهام (1995) با اقتباس از مقاله زیلبرمن و همکاران (1991) استدلال کردند که اعمال روشهای بسیار دقیق و محدود ساز در مصرف آفتکش ها باعث افزایش شدید قیمت سبزیجات و در نتیجه، باعث بیماریهای بیشتری بدلیل سوء تغذیه می شوند. براس- آمس و همکاران (1990) نیز رویکرد مشابه را داشتند. البته کشاورزی ارگانیک باعث چالش دراین نگرش شده است و آستانه باقیمانده آفت کشها ممکن است نقش مهمی در جنگ تجارت ایفا کند. بنابراین  همگام با سایر دلایل، بقایای آفت کشها در غذا، در اکثریت کشورها مشمول قوانین جدی می باشند و اجرای قوانین دقیق، یک روش کاهش مصرف این مواد شیمیایی سمی به شمار می روند. غالباً مسئولان امر، زمانیکه اصول مطلوب کشاورزی (GAP) رعایت شده است حداکثر آستانه مجاز (آستانه تحمل) آفتکش ها در مواد غذایی را بر اساس اطلاعات سم شناسی و یا بر اساس سطح مورد انتظار بقایای آفت کش، تعیین می کنند. GAP به عنوان اصول و روشهای توصیه شده بوسیله مسئولان کشاورزی یک کشور تعریف می شود. برداشت قابل قبول روزانه (ADI) یک مفهوم کلیدی برای تعیین سطح آستانه بقایای آفت کش ها محسوب می شود.

    طبقه بندی سمیت آفتکشها:سازمان سلامت جهانی (WHO) و سایر سازمانهای ملی و بین المللی، طبقه بندی آفتکشها را بر اساس سمیت حاد انجام می دهند. این عبارت بر اساس LD50 موش صحرایی (دز کشنده در 50درصد  جمعیت) و آزمایشات پوستی و گوارشی تعریف می شوند. مایعات از جامدات و همچنین سمیت پوستی از سمیت گوارشی خطرناک تر است. در این شرایط لیست عباراتی که سطح خطر را تعریف می کنند، (عبارت ریسک یا R ) مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال: R22 = در صورت خوردن، خطرناک است. R28= در صورت خوردن بسیار سمی است. R62= احتمال ریسک اختلال باروری، Ia شدیداً خطرناک، Ib بسیار خطرناک، II خطر متوسط، III کمی خطرناک

    طبقه بندی سرطان زایی:غالباً سرطان زایی بر اساس عبارات کاملاً تعریف شده بر مبنای شواهد دقیق (و نه پتانسیل سرطان زاها) طبقه بندی می شود. یک ماده با پتانسیل بسیار کم و تایید شده به عنوان سرطان زا نظیر آمیترول همراه با مواد بسیار سمی ( افلاتوکسین) طبقه بندی می شود: گروه 1: ماده مورد نظر برای انسان سرطان زا است، گروه 2A: ماده مورد نظر احتمالاً برای انسان سرطان زا است، گروه 2B: ممکن است ماده مورد نظر برای انسان سرطان زا باشد، گروه 3: ماده مورد نظر به عنوان سرطان زا برای انسان طبقه بندی نشده است،گروه 4: ماده مورد نظر احتمالاً برای انسان سرطان زا نیست.

    براس- آمس و همکاران (1990)  در دانشگاه کالیفرنیا، پیش گام در توسعه روشهای درون شیشه ای برای کشف مواد سرطان زا بودند. روش آنها بعنوان آزمون آمس شناخته می شود. آنها نتیجه گرفتند که 99/99 درصد  آفت کشها (بر اساس حجم) در رژیم غذایی آمریکا، مواد شیمیایی هستند که گیاهان برای دفاع از خود تولید می کنند.  هر آمریکایی  در روز تقریباً 5/1 گرم آفت کش طبیعی مصرف می کند که 000/10 برابر بیش از بقایای آفتکشهای مصنوعی است که هر فرد در طول روز مصرف می کند. 52 آفتکش طبیعی در آزمایشات سرطان جانوری با دز بالا آزمایش شدند و 27 مورد از آنان برای جوندگان سرطان زا بودند.این ترکیبات سرطان زا در بسیاری از مواد غذایی رایج و پر مصرف، وجود دارند. آنها نتیجه گرفتند که مواد شیمیایی طبیعی و مصنوعی تأثیر یکسان در آزمایشات سرطان جانوری نداشتند و بنابراین ریسک مقایسه ای بقایای آفتکشهای مصنوعی همانند آفتکشهای طبیعی، معنی دار نیست. به طور مثال تنها در کلم 49 آفت کش طبیعی از 6 گروه شیمیایی مختلف وجود دارد که شامل گلوگوزینولاتها، ایندول گلوگوزینولاتها، ایزوتیوسیانات ها، سیانیدها،  ترپن ها و فنولها هستند. روش پخت غذا که باعث تولید مواد سوخته شودیک منبع مهم سرطان زاهای بالقوه برای جوندگان است. قهوه برشته شده حاوی 826 نوع از 990 ماده شیمیایی فرّار شناخته شده است و از 22 مورد آنان که به طور گسترده آزمایش شده اند 16 مورد در جوندگان سرطان زا هستند. یک فنجان قهوه حاوی 10 میلی گرم مواد سرطان زا است. با این وجود قهوه باعث سرطان در انسان نمی شود. انسانها و موش صحرایی بدلیل پلی فاژبودن(چند خوار) دارای آنزیم های سم زدایی بهتری نسبت به بسیاری از گوشت خواران می باشند. یک انسان هر روز بیش از یک گرم آفتکش های طبیعی نظیر آلکالوییدها، روغن خردل، ترپنوییدهای سمی و ... مصرف می کند. مصرف گوشت سرخ شده که حاوی بسیاری مواد جهش زا و سرطان زا است از اشتباهات انسان است، حتی از این بدتر، قراردادن اگاهانه بافت شش در معرض دودهای سمی است که حاوی آلکالوییدها بویژه نیکوتین و ترکیبات سرطان زا شامل بنزوپیرن می باشند. سم زدایی بقایای آفتکش های مصنوعی در غذا که بیش از  یک میلی گرم در روز است از طریق مسیرهای متعدد و همانند مسیرهایی که برای سموم طبیعی استفاده می شوند، انجام می گیرد. مهمترین واکنش های تبدیل زیستی، شامل گانژوگه شدن، اکسیداسیون و هیدرولیز می باشند.

    نتيجه گيري: آگاهي عمومي از تأثيرات جانبي منفي و احتمالي توليد و استفاده از آفت كش ها منجر به مسئوليت پذيري بیشتر از جانب صنايع شيميايي و توجه بيشتر از جانب كشاورزان و اجرای سیاست های قانون گذاری دقيق تر شده است. البته نباید این نکته را فراموش کرد که آفتکش  ها به عنوان ابزارهاي مهم در توليد غذا و كنترل بيماري هاي ناشي از حشرات،  زندگی بشر را به طور گسترده ای بهبود داده اند.

    • قبلی
    • بعدی

    نظر خود را اضافه کنید.

      0
      شرایط و قوانین.
      • نظرات

      نظرات

      • مرتب کردن بر اساس قدیمی ترین در ابتدا
      • مرتب کردن بر اساس جدید ترین در ابتدا
      • اشتراک در RSS
      • هیچ نظری یافت نشد

      چسبانده شده ها

      محبوب ها

      منوی اصلی

      • اخبار
      • حوزه نمایندگی ولی فقیه
      • ایثارگران
      • مراکز خدمات
      • کیلینیک های گیاه پزشکی
      • خدمات الکترونیکی کارکنان
      • محصولات شهرستان
        • جهاد
      • انتصابات
      • اطلاعیه ها
      • آرشیو
      JUX Mega Menu - модуль joomla Видео

      گواهینامه ها

                                                                                                                                                   

       

      غلامعباس زارعی فر
              سرپرست مدیریت جهاد كشاورزی شهرستان ارسنجان
      تلفن:43522510

      http://arsanjan-fajo.ir

      https://agritak.ir/agri-arsenjan

      agri.arsanjan

       

       

      نظرسنجی

        از چه طریق با سایت ما آشنا شدید؟

      حدیث هفته

        

      پيامبر خدا (ص)فرمود:

      هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود.

      آمار بازدیدکنندگان سایت

      امروز149
      دیروز202
      هفته1383
      ماه934
      کل بازدیدکنندگان274826

      شنبه, 15 بهمن 1401 19:33

      واحد حفظ نباتات

      • چاپ
      • ایمیل
      توضیحات
      منتشر شده در 03 خرداد 1395
      بازدید: 6778

       

       بقایای آفت کشها در  مواد غذایی

      منبع:آفتکشهای شیمیایی و مکانیزم اثرآنان،جورجن استرنسن

       مترجم: رضیه امینی کارشناس ارشد باغبانی- مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان

      بقایای آفتکشها در غذا به عنوان یک فاکتور ریسک مهم سلامت جامعه طبقه بندی می شوند. گری و گراهام (1995) با اقتباس از مقاله زیلبرمن و همکاران (1991) استدلال کردند که اعمال روشهای بسیار دقیق و محدود ساز در مصرف آفتکش ها باعث افزایش شدید قیمت سبزیجات و در نتیجه، باعث بیماریهای بیشتری بدلیل سوء تغذیه می شوند. براس- آمس و همکاران (1990) نیز رویکرد مشابه را داشتند. البته کشاورزی ارگانیک باعث چالش دراین نگرش شده است و آستانه باقیمانده آفت کشها ممکن است نقش مهمی در جنگ تجارت ایفا کند. بنابراین  همگام با سایر دلایل، بقایای آفت کشها در غذا، در اکثریت کشورها مشمول قوانین جدی می باشند و اجرای قوانین دقیق، یک روش کاهش مصرف این مواد شیمیایی سمی به شمار می روند. غالباً مسئولان امر، زمانیکه اصول مطلوب کشاورزی (GAP) رعایت شده است حداکثر آستانه مجاز (آستانه تحمل) آفتکش ها در مواد غذایی را بر اساس اطلاعات سم شناسی و یا بر اساس سطح مورد انتظار بقایای آفت کش، تعیین می کنند. GAP به عنوان اصول و روشهای توصیه شده بوسیله مسئولان کشاورزی یک کشور تعریف می شود. برداشت قابل قبول روزانه (ADI) یک مفهوم کلیدی برای تعیین سطح آستانه بقایای آفت کش ها محسوب می شود.

      طبقه بندی سمیت آفتکشها:سازمان سلامت جهانی (WHO) و سایر سازمانهای ملی و بین المللی، طبقه بندی آفتکشها را بر اساس سمیت حاد انجام می دهند. این عبارت بر اساس LD50 موش صحرایی (دز کشنده در 50درصد  جمعیت) و آزمایشات پوستی و گوارشی تعریف می شوند. مایعات از جامدات و همچنین سمیت پوستی از سمیت گوارشی خطرناک تر است. در این شرایط لیست عباراتی که سطح خطر را تعریف می کنند، (عبارت ریسک یا R ) مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال: R22 = در صورت خوردن، خطرناک است. R28= در صورت خوردن بسیار سمی است. R62= احتمال ریسک اختلال باروری، Ia شدیداً خطرناک، Ib بسیار خطرناک، II خطر متوسط، III کمی خطرناک

      طبقه بندی سرطان زایی:غالباً سرطان زایی بر اساس عبارات کاملاً تعریف شده بر مبنای شواهد دقیق (و نه پتانسیل سرطان زاها) طبقه بندی می شود. یک ماده با پتانسیل بسیار کم و تایید شده به عنوان سرطان زا نظیر آمیترول همراه با مواد بسیار سمی ( افلاتوکسین) طبقه بندی می شود: گروه 1: ماده مورد نظر برای انسان سرطان زا است، گروه 2A: ماده مورد نظر احتمالاً برای انسان سرطان زا است، گروه 2B: ممکن است ماده مورد نظر برای انسان سرطان زا باشد، گروه 3: ماده مورد نظر به عنوان سرطان زا برای انسان طبقه بندی نشده است،گروه 4: ماده مورد نظر احتمالاً برای انسان سرطان زا نیست.

      براس- آمس و همکاران (1990)  در دانشگاه کالیفرنیا، پیش گام در توسعه روشهای درون شیشه ای برای کشف مواد سرطان زا بودند. روش آنها بعنوان آزمون آمس شناخته می شود. آنها نتیجه گرفتند که 99/99 درصد  آفت کشها (بر اساس حجم) در رژیم غذایی آمریکا، مواد شیمیایی هستند که گیاهان برای دفاع از خود تولید می کنند.  هر آمریکایی  در روز تقریباً 5/1 گرم آفت کش طبیعی مصرف می کند که 000/10 برابر بیش از بقایای آفتکشهای مصنوعی است که هر فرد در طول روز مصرف می کند. 52 آفتکش طبیعی در آزمایشات سرطان جانوری با دز بالا آزمایش شدند و 27 مورد از آنان برای جوندگان سرطان زا بودند.این ترکیبات سرطان زا در بسیاری از مواد غذایی رایج و پر مصرف، وجود دارند. آنها نتیجه گرفتند که مواد شیمیایی طبیعی و مصنوعی تأثیر یکسان در آزمایشات سرطان جانوری نداشتند و بنابراین ریسک مقایسه ای بقایای آفتکشهای مصنوعی همانند آفتکشهای طبیعی، معنی دار نیست. به طور مثال تنها در کلم 49 آفت کش طبیعی از 6 گروه شیمیایی مختلف وجود دارد که شامل گلوگوزینولاتها، ایندول گلوگوزینولاتها، ایزوتیوسیانات ها، سیانیدها،  ترپن ها و فنولها هستند. روش پخت غذا که باعث تولید مواد سوخته شودیک منبع مهم سرطان زاهای بالقوه برای جوندگان است. قهوه برشته شده حاوی 826 نوع از 990 ماده شیمیایی فرّار شناخته شده است و از 22 مورد آنان که به طور گسترده آزمایش شده اند 16 مورد در جوندگان سرطان زا هستند. یک فنجان قهوه حاوی 10 میلی گرم مواد سرطان زا است. با این وجود قهوه باعث سرطان در انسان نمی شود. انسانها و موش صحرایی بدلیل پلی فاژبودن(چند خوار) دارای آنزیم های سم زدایی بهتری نسبت به بسیاری از گوشت خواران می باشند. یک انسان هر روز بیش از یک گرم آفتکش های طبیعی نظیر آلکالوییدها، روغن خردل، ترپنوییدهای سمی و ... مصرف می کند. مصرف گوشت سرخ شده که حاوی بسیاری مواد جهش زا و سرطان زا است از اشتباهات انسان است، حتی از این بدتر، قراردادن اگاهانه بافت شش در معرض دودهای سمی است که حاوی آلکالوییدها بویژه نیکوتین و ترکیبات سرطان زا شامل بنزوپیرن می باشند. سم زدایی بقایای آفتکش های مصنوعی در غذا که بیش از  یک میلی گرم در روز است از طریق مسیرهای متعدد و همانند مسیرهایی که برای سموم طبیعی استفاده می شوند، انجام می گیرد. مهمترین واکنش های تبدیل زیستی، شامل گانژوگه شدن، اکسیداسیون و هیدرولیز می باشند.

      نتيجه گيري: آگاهي عمومي از تأثيرات جانبي منفي و احتمالي توليد و استفاده از آفت كش ها منجر به مسئوليت پذيري بیشتر از جانب صنايع شيميايي و توجه بيشتر از جانب كشاورزان و اجرای سیاست های قانون گذاری دقيق تر شده است. البته نباید این نکته را فراموش کرد که آفتکش  ها به عنوان ابزارهاي مهم در توليد غذا و كنترل بيماري هاي ناشي از حشرات،  زندگی بشر را به طور گسترده ای بهبود داده اند.

      • قبلی
      • بعدی

      نظر خود را اضافه کنید.

        0
        شرایط و قوانین.
        • نظرات

        نظرات

        • مرتب کردن بر اساس قدیمی ترین در ابتدا
        • مرتب کردن بر اساس جدید ترین در ابتدا
        • اشتراک در RSS
        • هیچ نظری یافت نشد

        چسبانده شده ها

        محبوب ها

        منوی اصلی

        • اخبار
        • حوزه نمایندگی ولی فقیه
        • ایثارگران
        • مراکز خدمات
        • کیلینیک های گیاه پزشکی
        • خدمات الکترونیکی کارکنان
        • محصولات شهرستان
          • جهاد
        • انتصابات
        • اطلاعیه ها
        • آرشیو
        JUX Mega Menu - модуль joomla Видео

        گواهینامه ها

                                                                                                                                                     

         

        غلامعباس زارعی فر
                سرپرست مدیریت جهاد كشاورزی شهرستان ارسنجان
        تلفن:43522510

        http://arsanjan-fajo.ir

        https://agritak.ir/agri-arsenjan

        agri.arsanjan

         

         

        نظرسنجی

          از چه طریق با سایت ما آشنا شدید؟

        حدیث هفته

          

        پيامبر خدا (ص)فرمود:

        هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود.

        آمار بازدیدکنندگان سایت

        امروز149
        دیروز202
        هفته1383
        ماه934
        کل بازدیدکنندگان274826

        شنبه, 15 بهمن 1401 19:33
        کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سازمان جهاد کشاورزی  استان فارس می باشد.

        طراحی سایت و اجرا : ایراکد

        کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سازمان جهاد کشاورزی  استان فارس می باشد.

        طراحی سایت و اجرا : ایراکد